Pozornica

"Folklorna magija" putuje Kinom

"Folklorna magija" putuje Kinom
Foto: Srna | "Folklorna magija" putuje Kinom

Predstava "Folklorna magija" Dječijeg pozorišta Republike Srpske, koje je na turneji po Kini, izvedena je devet puta na pozorišnim scenama pokrajine Guangdong, rekla je Srni portparol pozorišta Sanja Zekanović.

Zekanovićeva je rekla da je predstavu do sada vidjelo oko 5.000 gledalaca, a izvođena je u nekoliko termina na scenama Dongčeng teatra, Velikog hajanskog teatra i teatra Šipai.

Ona je rekla da su glumci Dječijeg pozorišta Srpske oduševili publiku u pozorištu "Zvijezda" u Donguanu, gdje ih očekuje još jedno gostovanje, i dokazali da gluma nema granica.

"Po završetku predstave, za članove ansambla `Folklorne magije` Aleksandru Spasojević, Svjetlanu Andrić, Božanu Bijelić, Aleksandra Blanića, Dragana Banjca i Đorđa Jankovića, organizovano je druženje i fotografisanje sa oduševljenim gledaocima", navela je Zekanovićeva.

Ona je dodala da je ansambl Dječijeg pozorišta Republike Srpske održao i osam kreativnih, lutkarskih radionica sa najmlađim ljubiteljima pozorišta.

"Stvarajući magične slike u formi životinja i svakodnevnih životnih situacija i sve to od tradicionalnih srpskih oruđa, glumci su probudili maštu i mališana i njihovih roditelja i dali im ideju kako da i oni od svojih naizgled običnih predmeta stvore zanimljive lutke i pozorišnu čaroliju u svom domu", kaže Zekanovićeva.

Ansambl Dječijeg pozorišta Republike Srpske će do kraja turneje, 26. avgusta, gostovati i u gradu Tanksia, gdje će podržati još četiri interaktivne radionice za djecu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije