Pozornica

Glumci sa Kestenburga defilovali Banjalukom

Glumci sa Kestenburga defilovali Banjalukom
Glumci sa Kestenburga defilovali Banjalukom

BANJALUKA - Glumci koji učestvuju na Prvom međunarodnom festivalu studentskog pozorišta "Kestenburg" danas su prodefilovali centrom Banjaluke, od Narodnog pozorišta Republike Srpske do Trga Krajine.

Tokom šetnje veseli mladići i djevojke pjevali su pjesme iz svojih zemalja, a najglasniji su bili u nekoliko navrata dok su uzvikivali "Banjaluka".

Među njima je bila Beata Kanjokova, glumica u predstavi "Bartered Brides", Spectacle Theheatrea iz Češke koja je izvedena sinoć.

"Veoma me iznenadilo koliko je bilo publike. To je bilo potpuno novo iskustvo za mene, očekivala sam publiku u prvih nekoliko redova, a ne prepunu salu. Uplašila sam se i pomislila ne mogu glumiti, ali na kraju je bilo super", kaže ona.

Nada se da će u sljedećim danima uspjeti obići sve znamenitosti Banjaluke, jer joj se ono što je uspjela do sada vidjeti veoma sviđa.

"Kestenburg" se u Banjaluci održava  od 31. jula do 9. avgusta, u organizaciji Banjalučkog studentskog pozorišta. Za "Zlatni kesten", "Srebrni kesten" i "Bronzani kesten" bori se 24 studentska pozorišta iz Češke, Mađarske, Srbije, Estonije, Bosne i Hercegovine, Izraela, Slovenije, Irana, Argentine i Litvanije, a predstave se igraju na svim scenama u Banjaluci.

Posebna zanimljivost ovog festivala je što već prve godine održavanja dobio i svoj sladoled. Jedan banjalučki poslastičar odlučio da na svoj način podrži festival kreirajući sladoled koji nosi ime "Kestenburg".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije