Pozornica

Jubilarno 100. izvođenje "Gospođe ministarke"

Jubilarno 100. izvođenje "Gospođe ministarke"
Foto: N.N. | Jubilarno 100. izvođenje "Gospođe ministarke"

BANJALUKA - Predstava Narodnog pozorišta Republike Srpske "Gospođa ministarka", autora Branislava Nušića, u četvrtak, 21. juna, biće izvedena 100. jubilarni put.

Predstava, koju je režirala Milica Kralj i u kojoj glavnu ulogu igra Svetlana Ceca Bojković, jedna je od najdugovječnijih i najpopularnijih predstava na repertoaru Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Premijerno je izvedena 24. marta 2006. godine, saopšteno je iz Narodnog pozorišta.

U ovoj, pomalo tragikomičnoj predstavi moćno su razigrani san, opsesija, ludilo vlasti, potreba i težnja da se izađe iz svoje tijesne kože, da se bude neko i nešto.

"Nušić je pisac za koga vreme radi, on uvek dobija na aktuelnosti. Ono što je pisao pre sto godina gotovo kao da je preneseno iz naše svakodnevice. Naravno, nije baš mnogo veselo kada shvatite da je to što vi živite danas sve već bivalo ili bilo, ali ako to oblikuje Nušić, onda se tom gorkom shvatanju možete čak i slatko nasmejati. Ova predstava nije išla za osavremenjavanjem po svaku cenu, ona je savremena, onoliko koliko se naše naravi i situacije prepoznaju danas i neminovno po tome što je određeni glumci igraju baš tada kada ih baš vi gledate", kazala je jednom prilikom režiserka Milica Kralj.

U Narodnom pozorištu 1. jula gostovaće predstava "Frenki i DŽoni" autora Terensa Mek Nelija, nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta u Beogradu, Beo arta i Narodnog pozorišta Sombor.

U predstavi igraju Sloboda Mićalović i Igor Đorđević, a režiju potpisuje Tea Puharić.

Obje predstave počinju u 20.00 časova na velikoj sceni Narodnog pozorišta Srpske, a ulaznice koštaju 10 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije