Pozornica

KUD "Rudar" obilježio krsnu slavu i rođendan

KUD "Rudar" obilježio krsnu slavu i rođendan
KUD "Rudar" obilježio krsnu slavu i rođendan

UGLJEVIK - Kulturno-umjetničko društvo (KUD) "Rudar" iz Ugljevika večeras je godišnjim koncertom i lomljenjem slavskog kolača obilježilo krsnu slavu Svetog Vasilija Velikog i 41. godinu rada.

Nakon lomljenja slavskog kolača kum slave načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić čestitao je Pravoslavnu novu godinu Ugljevičanima uz poruku da ih prati dobro zdravlje i sreća uz osmijehe i radost.

Perić je rekao da je KUD "Rudar" ponos Ugljevika i čuvar tradicije, običaja i kulture podmajevičkog kraja i da se za njegov rad iz budžeta opštine godišnje obezbjeđuje 60.000 KM.

Na koncertu u sportskoj sali nastupilo je sedam ansambala koji su publici predstavili raznovrstan program.

Predsjednik KUD-a "Rudar" Milan Lazić rekao je da ovo kulturno-umjetničko društvo ima 350 članova i da učestvuju u svim kulturnim događajima u regiji, a da su u protekloj godini imali i zapažene nastupe u Češkoj, Sloveniji i Italiji.

On je dodao da je KUD "Rudar" iz Ugljevika organizator Međunarodnog festivala foklora koji se održava u julu, na kojem gostuju ansabli iz Evrope, te da povodom krsne slave opštine Ugljevik Svete Petke Paraskeve organizuju i Dječiji folklorni festival.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije