Pozornica

Koncert tri trebinjska kulturno-umjetnička društva

Koncert tri trebinjska kulturno-umjetnička društva
Foto: N.N. | Koncert tri trebinjska kulturno-umjetnička društva

TREBINJE - Tri trebinjska kulturno-umjetnička društva GKUD "Alat Svislajon", ANI "Jovan Dučić" i KUD "Hercegovina" iz Petrovog Polja priredili su uoči Dana žena zajednički koncert povodom ovog međunarodnog praznika.

Osmomartovski koncert, pod nazivom "Sa damama u kolu", poklon je Gradske uprave svim Trebinjkama i ostalim ženama koje borave u Trebinju. Uz veče tradicionalnih igara i pjesama, pripadnice nježnijeg pola koje su posjetile koncert darovane su i karanfilom.

Uz čestitke damama, Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja, kazao je da je ovaj koncert poseban i zbog toga što sva tri kulturno-umjetnička društva prvi put zajedno priređuju veče folklora.

"Nadam se da će to u narednom periodu biti tradicija i da ih bude mnogo više - ne samo oko 8. marta, već i ostalim danima, u kojima Trebinjci treba da pokazuju ljubav prema našim damama, ali i da više jedni sa drugima sarađujemo, da pokažemo da smo u potpunosti složni", kazao je Ćurić.

Dejan Tarana, predsjednik Skupštine GKUD "Alat Svislajon", kaže da su se rado odazvali da održe zajednički koncert, kao i da pokažu jedinstvo svih trebinjskih kulturno-umjetničkih društava, a ujedno da pjesmom i igrom nagrade trebinjske dame.

Nebojša Ratković, predsjednik ANI "Jovan Dučić", rekao je da su na tom koncertu premijerno izvedene dvije njihove koreografije te da su predstavili i nove narodne nošnje iz Hercegovine, rad Udruženja "Vasila" Trebinje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije