Pozornica

Maša i Medo na sceni Dječijeg pozorišta RS

Maša i Medo na sceni Dječijeg pozorišta RS
Maša i Medo na sceni Dječijeg pozorišta RS

BANJALUKA - Jedna od trenutno najpopularnijih priča za djecu "Maša i Medo" oživjeće na sceni Dječijeg pozorišta RS (DP RS) u Banjaluci, prema režiji Aleksandra Pejakovića. Premijera, u kojoj će mališani uživati zajedno sa roditeljima, zakazana je za 17. februar, u 19 časova.

Pejaković u razgovoru za "Nezavisne" govori da je fabula crtanog filma nadograđena izvornom i pomjerena maksimalno ka melodrami, koja je nepravedno zapostavljen žanr u teatru.

"Ovaj postupak omogućiće najmlađima da uživaju, manje u nestašlucima djevojčice Maše, a više u ljubavi između mede Miška i Medvjedice. Takođe, u predstavi će više da se koristi klasična muzika kako bismo djecu na vrijeme upoznali sa njenom vrijednošću", istakao je Pejaković.

Da su popularne crtane formacije mamac za dječju pažnju, dokaz je i sve više "divljih" trupa koje su pokušale da obrade ovu priču, prezentuju je i na taj način zarade novac. Međutim, Pejaković napominje da su oni u DP RS ogorčeni na sve te diletante koji roditeljima uzimaju ogroman novac na besmislene igorkaze po sportskim dvorana i na taj način skrnave lik i djelo Maše i mede Miška.

"Zato želimo da napravimo jasnu razliku između onoga što mi stvaramo i onoga što oni rade i u profesionalnom i u moralnom smislu. Siguran sam da će roditelji da prepoznaju razliku i da više niko neće moći da ih vara i zarađuje novac na, u najmanju ruku nepošten način", rekao je on.

Na pitanje kolika je u tom smislu i odgovornost na njemu kao reditelju da ne iznevjeri ni dječja, ali i ni očekivanja roditelja, Pejaković odgovara da je velika odgovornost, prije svega, da ne iznevjeri dječju maštu koju su djeca stekla pažljivim gledanjem crtanog filma. 

Glumačka postava koja će zasjati u ovoj popularnoj priči je brojna i čine je: Đurđa Babić u ulozi Maše, Željko Milićević u ulozi Vuka, Saša Terzić u ulozi zeca, Snježana Milidrag u ulozi Vjeverice, Zorana Šuman u ulozi Medvjedice. 

U ulozi mede Miška zbog težine zadatka i specifičnosti lika biće čak tri glumca: Aleksandar Blanić, Ana Anađelić i Dragan Vučić kao gost.  Dragan Vučić će se takođe pojaviti i u ulozi mlađeg Vuka. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije