Pozornica

Međunarodni festival folklora u Trebinju

Međunarodni festival folklora u Trebinju
Međunarodni festival folklora u Trebinju

TREBINJE - Treći Međunarodni festival folklora koji je održan u Trebinju okupio nekoliko plesnih grupa i kulturno-umjetničkih društava iz nekoliko zemalja Balkana, dvije grupe iz Grček, jedna iz Turske, jedna iz Bugarske i tri kulturno-umjetnička društva grada domaćina.

„U pitanju je tradicionalna manifestacija koja ima za cilj da obogati kulturnu ponudu grada u ovim prvomajskim praznicima kada dosta turista posjećuje Trebinje, ali su pružili puni užitak i ugođaj domaćoj publici koja svake godine ima priliku da se upozna sa novim tradicionalnim igrama evropskih zemlaja", rekao je nakon manifestacije Žarko Vico, stručni saradnik Turističke organizacije Trebinja koja je, zajedno sa Agencijom „Blu dajmond" iz Beograda bila organizator.

Članovi trebinjskih kulturnoumjetničkih društava „Alatr SL", „ANI Jovan Dučić" i „Hercegovina" istakli su nakon nastupa zadovoljstvo zbog razmjene bogatih iskustava sa gostima iz Bugarske, Turske i Grčke.

Tea Parijez iz ANI „Jovan Dučić" objašnjava da su ova druženja, pored brojnih nastupa u BiH i regionu, od kojih joj je jedno od najvećih iskustava donijelo snimanje za film Emira Kusturice „Na mliječnom putu", dobar način da mnogo nauče o tradiciji i običajima zemalja iz kojih dolaze ansambli, ali da i oni njima predstave boagtu srpsku tradiciju.

Treći Mefunarodni festival folklora u Trebinju okupio je oko 350 učesnika koji su, prije nastupa u Domu kulture, defilovali od Hotela „Leotar", mostom Iva Andrića do spomenika Jovanu Dučiću i kroz Gradski park do Doma kulture...

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije