Pozornica

Međunarodni festival pozorišta za djecu: Mnoštvo pouka za najmlađe

Međunarodni festival pozorišta za djecu: Mnoštvo pouka za najmlađe
Foto: Ilustracija | Međunarodni festival pozorišta za djecu: Mnoštvo pouka za najmlađe

BANJALUKA - Priča o zaljubljenom paru cipela koji mašta da provede život zajedno oduševila je juče mališane u Dječijem pozorištu RS u Banjaluci. Komad pod nazivom "Par cipela" izveden je u okviru Međunarodnog festivala pozorišta za djecu, a na sceni su ga iznijeli glumci Dečjeg pozorišta Subotica iz Subotice.

Tina i Nikola su zaljubljeni par cipela koji, kao i svi zaljubljeni, maštaju da provedu život zajedno, lijepo i bez problema. Ali, u realnom životu stvari se uvijek ne dešavaju tako kao u mašti.

Lutkarsko pozorište "Zemlja snova" iz Tulina u Austriji juče je izvelo komad "Šaptanje priča", koji je takođe naišao na dobar prijem banjalučkih mališana. Juče je u popodnevnim i večernjim časovima trebalo da bude izvedena predstava "Princ iz moje ulice" Pozorišta lutaka Mostar.

Da će najmlađi s ovog festivala ponijeti mnogo pouka pokazala je i predstava "Romeo i Julija" Gradskog pozorišta iz Crne Gore, a koja je izvedena u nedjelju naveče. Kroz ovo vanvremensko Šekspirovo djelo glumci su nastojali da mladima usade optimizam i vjeru da jedino čiste namjere i ljubav mogu da preobraze ovaj mračni svijet i učine ga boljim.

Danas će za najmlađe ljubitelje teatra na repertoaru festivala biti komad "Palko" Lutkarskog pozorišta "Bjalistok" iz Poljske (9 i 11 h), "Stijena", Svjetla lutaka "Luleburgaz" iz Turske (12 h) i "Palčica" Lutkarskog pozorišta "Georgi Mitev" iz Jambola u Bugarske (16 i 18 h), te "Odisej - san o povratku" Dječijeg pozorišta RS (21 h).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije