Pozornica

"Mesu" osam miliona dinara

"Mesu" osam miliona dinara
"Mesu" osam miliona dinara
N. Vržina

BANJALUKA - Upravni odbor Filmskog centra Srbije je na osnovu prijedloga za dodjelu sredstava po konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u kinematografiji za 2017. godinu, u kategoriji sufinansiranje proizvodnje manjinskih koprodukcija, donio odluku da s osam miliona dinara podrži projekat "Meso", reditelja Saše Hajdukovića, u produkciji banjalučke "Bosonoge".

U obrazloženju za ovakvu odluku stoji sljedeće: "Scenarista filma Nikola Pejaković je uspeo da pronađe istinski dramsko u banjalučkoj svakodnevnici i pretoči u univerzalan scenario. Veoma autentična priča. Ova tema korespondira sa širokim svetskim auditorijumom, jer baveći se moralnim i duhovnim posrnućem svojih likova u Banjaluci, on saopštava posrnuće čovekovo, moralnu trulež čovečanstva 21. veka. Od reditelja i njegovog izbora kako će da snimi ovaj film zavisi da li će uspeti da korespondira sa najširim auditorijumom".

Reditelj Saša Hajduković naveo je da je ova odluka došla kao nagrada za sve ono što je cijela ekipa uložila u stvaranje projekta "Meso", koji će činiti serija u trajanju od devet epizoda i dugometražni film.

"Činjenica da smo prepoznati od strane Filmskog centra Srbije i stručnjaka koji sjede u njihovom Upravnom odboru govori u prilog tome da imamo odličan proizvod i sigurno ćemo taj potencijal i iskoristiti u periodu koji je pred nama", istakao je Hajduković.

Brankica Janković, producent projekta, navela je da joj je izuzetno drago što je Filmski centar Srbije prepoznao kvalitet i važnost ovog projekta i što su već na početku srušili kulturne granice u regionu.

"Novac koji smo dobili nam mnogo znači, ali me i dalje rastužuje činjenica da tu vrstu prepoznavanja nismo dobili od domaćih nadležnih institucija, što smo iskreno očekivali", kazala je ona.

 

 

 

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije