Pozornica

Mostarski teatar mladih obilježava 44. rođendan

Mostarski teatar mladih obilježava 44. rođendan
Foto: N.N. | Mostarski teatar mladih obilježava 44. rođendan

MOSTAR - U povodu obilježavanja 44 godine od osnivanja Mostarskog teatra mladih (eMTeeM), ansambl te teatarske kuće izvesće autobiografsku predstavu "Biti ili ne biti, to je pitanje'' u subotu, 24. februara, u 19.30 sati

Radi se o autorskom projektu Seada Đulića, a u predstavi igraju Merjema Macić, Edina Delalić, Ali Kamer Aksoy, Alem Neziri i Haris Habibija.

Predstava je na 2. međunarodnom festivalu studentskih pozorišta "Kestenburg" u Banja Luci prošle godine bila najbolja u svojoj konkurenciji i osvojila nagradu "Srebreni kesten", saopšteno je iz eMTeeM-a.

EMTeeM i ove je godine radio bez prestanka potičući razvoj kreativnosti djece i mladih ljudi istovremeno praveći predstave koje su pratile i istraživale najsuvremenije tendencije u teatarskoj umjetnosti. Sa svojim predstavama i radionicama u Mostar je donio brojne festivalske nagrade za umjetnička postignuća.

Međunarodna konferencija "Primijenjeni teatar - umjetnost ili društvena akcija'', koja je organizovana u povodu 44. obljetnice Mostarskog teatra mladih, zbog nevremena, odgođena je za sljedeći vikend, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije