Pozornica

Na jubilarnom 50. "Kočićevom zboru" 30 pjevačkih grupa.

Na jubilarnom 50. "Kočićevom zboru" 30 pjevačkih grupa.
Na jubilarnom 50. "Kočićevom zboru" 30 pjevačkih grupa.

BANJALUKA - Jubilarni 50. "Kočićev zbor" počeće u nedjelju, 16. avgusta, na Zelenkovcu, kod Mrkonjić Grada, otvaranjem 15. likovnog saborovanja "Zmijanje 2015", te proglašenjem dobitnika Kočićeve nagrade i nagrade "Zmijanjče".

Sekretar Zavičajnog društva "Zmijanje" Predrag Blagojević rekao je da manifestacija "Kočićev zbor" ima dugu tradiciju.

"Značajan događaj predstavlja i prvi festival izvorne pjesme takmičarskog karaktera u okviru ove manifestacije, koji će biti održan u subotu, 22. avgusta, u prostorijama Gradskog pozorišta `Jazavac` u Banjaluci", rekao je Blagojević.

Prema njegovim riječima, na ovom festivalu takmičiće se 30 pjevačkih grupa.

Otvaranje centralne manifestacije "Kočićev zbor" predviđeno je za nedjelju, 23. avgusta, od 10.00 časova u Banjaluci, u parku nazvanom po velikom piscu.

Iz Organizacionog odbora ove manifestacije, na čijem čelu je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, ranije je najavljeno da će na programu ovogodišnjeg "Kočićevog zbora" učestvovati više od 50 književnika iz regiona i Evrope.

Planirane su brojne kulturne i umjetničke manifestacije međunarodnog karaktera, kao što je organizovanje naučnih skupova i brojnih književnih događaja posvećenih životu i djelu Petra Kočića, te borbe bikova, koje tradicionalno ostaju sastavni dio ovog zbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije