Pozornica

Nakon 46 godina zatvorena vrata Teatra Bojan Stupica

 Nakon 46 godina zatvorena vrata Teatra Bojan Stupica
Nakon 46 godina zatvorena vrata Teatra Bojan Stupica

BEOGRAD-Jugoslovensko dramsko pozorište donijelo je odluku o privremenom prestanku rada scene Teatar „Bojan Stupica” iz tehničko-bezbjednosnih razloga.

Na osnovu Rješenja MUP-a Republike Srbije – Sektora za vanredne situacije i nalaza Agencije za investicije i stanovanje grada Beograda, Jugoslovensko dramsko pozorište donijelo je odluku o privremenom prestanku rada scene Teatar „Bojan Stupica” iz tehničko-bezbednosnih razloga. Odluka o privremenom zatvaranju ove scene donijeta je na sjednici Upravnog odbora Jugoslovenkog dramskog pozorišta 30. septembra 2015. godine.

S tom odlukom i svim okolnostima zbog kojih je ona donijeta upoznati su Sekretarijat za kulturu grada Beograda i gradonačelnik Siniša Mali, koji je dao saglasnost da se u najkraćem roku pokrenu aktivnosti na izradi projekta rekonstrukcije Teatra „Bojan Stupica”.

Teatar „Bojan Stupica” nosi ime jednog od najvećih pozorišnih umjetnika naše epohe, slavnog redžisera, arhitekte i osnivača Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Za 46 godina kontinuiranog rada, ova scena iznedrila je neke od najvažnijih i najpoznatijih predstava srpskog i jugoslovenskog teatra – od slavne Bube u uhu sa Nikolom Simićem, Pučine i Ruženja naroda u režiji Dejana Mijača, praizvedbe Balkanskog špijuna sa Batom Stojkovićem, niza značajnih režija vodećih regionalnih režisera, sve do kultnih predstava kao što su Šine, Skup i Hadersfild.

Predstave s repertoara Teatra „Bojan Stupica” biće do daljeg igrane na scenama „Ljuba Tadić” i Studio JDP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije