Pozornica

Nataša Perić: Drugačije je kad priznanje piše na papiru

Nataša Perić: Drugačije je kad priznanje piše na papiru
Nataša Perić: Drugačije je kad priznanje piše na papiru

BRČKO, BANJALUKA - Nagrade ne moraju biti nužno vjetar u leđa, više su satisfakcija i potvrda nečeg što si do momenta nagrađivanja radio, jer uvijek je drugačije kada to piše na papiru, rekla je za "Nezavisne" glumica Nataša Perić, koja je na nedavno završenim 32. susretima pozorišta/kazališta u Brčkom dobila nagradu za najbolju mladu glumicu.

Nakon ovogodišnjeg Teatar festa u Doboju, Perićeva je u distriktu već drugi put nagrađena za ulogu dječaka Nevena iz predstave "Urnebesna tragedija", koju po tekstu Dušana Kovačevića i u režiji Milice Kralj izvodi ansambl Narodnog pozorišta RS iz Banjaluke. Nacionalni teatrar RS, ovom predstavom u Brčkom osvojio je i nagradu publike, tako da Perićeva važnost individualnog i kolektivnog priznanja ne razdvaja.

"Bila sam srećna i zbog nagrade publike, ta mi je nagrada jednako značajna kao i ova za najbolju mladu glumicu, jer predstava je ipak timski rad. Ne mogu sama da se izdvojim u svemu tome", skromno je zaključila ova dvadesetpetogodišnja glumica.

Uloga Nevena za nju je, po ličnom priznanju, najzahtjevnija koju je dosad igrala.

"Lik Nevena je zaista kompleksan i da ga igra muškarac. Stoga sam zahvalna Milici Kralj što me je izabrala na kastingu i bez obzira na to koliki je izazov bio za mene igrati tu ulogu i bez obzira na to koliki sam trud uložila, ne mogu to da ističem u prvi plan, jer rad na predstavi je prije svega bio vrlo prijatan i lijep", kazala je Perićeva, koja tvrdi da glumačkom poslu uvijek pristupa sa istim entuzijazmom, svejedno da li igrala sa starijim kolegama ili scenu dijelila sa prijateljima sa klase.

Prednosti rada u NP RS, ističe ona, jesu što tamo imate svog kostimografa, šminkera, frizera i mogućnost da uvijek naučite nešto novo od starijih, dok sa kolegama s akademije dijelite ista interesovanja, strahove i stvari koje vas bole. Već je jasno da danas ništa nije pravilo, kaže ova mlada glumica, dodajući da ona i njena generacija glumaca, ukoliko nemaju angažman, a žele da rade, ne smiju da sjede kod kuće i čekaju da ih neko pozove, već da pokušaju, ma koliko to bilo teško da sami nešto ostvare.

To nešto na čemu Perićeva trenutno radi jeste autorski projekat koji radi sa kolegama s akademije. Komad će biti premijerno izveden u februaru sljedeće godine u banjalučkom Gradskom pozorištu "Jazavac", režiju će potpisati Belinda Božičković, a scenu će sa Perićevom dijeliti Danilo Kerkez, Neda Šegrt i Bojan Kolopić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije