Pozornica

Nataši Ivančević nagrada "Mala liska" za glumicu večeri

Nataši Ivančević nagrada "Mala liska" za glumicu večeri
Nataši Ivančević nagrada "Mala liska" za glumicu večeri

MOSTAR - Ovo je za nas vrlo, vrlo značajno, a mi smo upravo zahvaljujući ovom festivalu prvi put s ovom predstavom otišli iz Banjaluke i stvarno smo imali tremu kako će je mostarska publika prihvatiti, kazala je glumica Nataša Ivančević.

Upravo ona je na drugoj večeri 14. meunarodnog festivala komedije "Mostarska liska" proglašena za najbolju glumicu večeri zahvaljujući ulozi u predstavi "Malo blago" u produkciji Gradskog pozorišta "Jazavac" iz Banjaluke.

Ivančevićeva je, zajedno s glumicama Slaanom Zrnić i Belindom Božičković, na sceni donijela toplu i duhovitu životnu priču o tri generacije žena  o njihovim životnim putevima, čežnjama i gubicima, o njihovoj borbi, duhovitosti, snovima, tuzi i snazi.

Nakon dodjele nagrade Ivančevićeva nije krila sreću, a napomenula je da je festival "Mostarska liska" veoma značajan.

"Mi nemamo puno festivala i ovo je jedinstvena prilika da se malo oprobamo i sa drugim pozorištima kad već ne možemo da se sretnemo. U Banjaluci je urnebes kad igramo ovaj komad, ljudi se prepoznaju. Predstava govori o tri žene, o tri generacije žena, a najbolji kompliment koji smo dobile je: 'Vi ste sjajne, ali što su vam muški likovi dobri', a muški likovi se ne pojavljuju na sceni. E to je to  to je uspjeh  što smo uspjeli da ispričamo priču o ljudima koje volimo, o našim muškarcima, i to je jako značajno", rekla je Ivančevićeva.

Predstava "Malo blago" prikazuje i ljudsku priču u kojoj se svako može prepoznati i razmisliti o osnovnim životnim vrijednostima, o životu, vremenu i ljubavi.

O najboljim predstavama 14. "Mostarske liske" odlučuje stručni žiri: Ademir Kenović, predsjednik, Vedrana Seksan i Elmir Jukić, članovi. Žiri medija odlučuje o najboljoj predstavi po njhovom izboru, a rade u sastavu Maja Begtašagić, Kristina Ljevak i Rijad Durkić. U žiriju publike su Nada Dalipagić, Katica Omanović i Ilda Kero.

Festival "Mostarska liska" održava se u organizaciji Narodnog pozorišta Mostar i traje do 29. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije