Pozornica

Nevid teatar u takmičarskom programu Festivala ekološkog pozorišta

Nevid teatar u takmičarskom programu Festivala ekološkog pozorišta
Foto: Nevid teatar | Nevid teatar u takmičarskom programu Festivala ekološkog pozorišta

BANJALUKA - Interaktivna-obrazovna predstava za djecu uzrasta od tri do devet godina, „Čudesni kontinenti”, autora teksta i reditelja Marka Dukića u produkciji Nevid teatra iz Banjalukee biće izvedena u okviru takmičarskog programa 25. Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade koji će biti održan od 22. do 25. avgusta u Bačkoj Palanci.

Za mjesec dana na Konkurs Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade (FEP) prijavilo se više od 50 pozorišta iz cijelog svijeta, a odabrano je osam predstava za jubilarno izdanje FEP-a. Od 22. do 25. avgusta u Bačkoj Palanci biće prikazane predstave iz Srbije, Hrvatske, Rusije, Slovenije, Italije i Bosne i Hercegovine.

Odabrane predstave takmičiće se za nagradu “DOBRO DRVO” u sljedećim kategorijama: nagrada za najbolju predstavu u cjelini po odluci stručnog žirija, nagrada za predstavu najbližu djeci po odluci dječijeg žirija, nagrada za najbolju predstavu po glasovima publike, pojedinačne nagrade po odluci stručnog žirija (specijalna nagrada, glumačke nagrade, nagrada za vizuelni identitet itd.).

Ovo je drugo učešće Nevid teatra u u takmičarskom programu FEP-a. Prije tri godine, animirana bajka za djecu mlade i odrasle od tri do 133 godine PUSTOLOVINE BOLETA KOMETE, autorski projekat Marka Dukića, proglašena je najboljom po odluci stručnog i dječijeg žirija na 22. Festivalu ekološkog pozorišta za decu i mlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije