Pozornica

Novljanima drugo mjesto na evropskoj smotri folklora

Novljanima drugo mjesto na evropskoj smotri folklora
Novljanima drugo mjesto na evropskoj smotri folklora

NOVI GRAD - Članovi Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ "Una" iz Novog Grada osvojili su drugo mjesto i srebrnu plaketu na 7. Evropskoj smotri dječijeg srpskog folkolora održanoj u njemačkom gradu Hajlbronu.

Novljani su se predstavili koreografijom "Igre i pjesme Novskog Potkozarja", čiji je koreograf Siniša Jovanić, umjetnički rukovodioci Aleksandar Jokić i Biljana Goronja, a muzički aranžman uradio Borislav Damjanić.

Jovanić je danas po povratku iz NJemačke rekao Srni da su igrači i rukovodstvo KUD- zadovoljni gostovanjem i ostvarenim rezultatima.

"Osim dobrog rezultata, posebno smo ganuti dočekom koji su nam pripremili naši ljudi iz Novog Grada koji žive i rade u ovom njemačkom gradu", rekao je Jovanić.

On je podsjetio da su na takmičenju, koje je održano sinoć, nastupila 32 člana iz najstarije dječije grupe od sedmog do devetog razreda osnovne škole.

Seniorski ansambl KUD-a "Una" nastupa na Evropskoj smotri srpskog folklora četiri godine, a prošle godine u Beču su osvojili takođe drugo mjesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije