Pozornica

Odigrana predstava "Kući"

Odigrana predstava "Kući"
Foto: Srna | Odigrana predstava "Kući" "Imali smo i najubjedljivije kostime na tom festivalu, a i ja sam dobio nagradu za glumačko ostvarenje", rekao je Roljić.

MRKONJIĆ GRAD - Glumci mrkonjićkog Gradskog pozorišta odigrali su predstavu "Kući", nastalu po dramskom tekstu Ljudmile Razumovske, koja govori o sociološkim problemima današnjice kao što je bijeda.

Predstava je odigrana sinoć u pozorišnoj sali sportsko-kulturnog centra "Petar Kočić", a glumac Branislav Roljić kaže da s druge strane ova predstava govori i o neobrazovanju i neupućenosti u stvari kao što je grijeh.

"U predstavi su svi beskućnici, a zove se `Kući` zato što niko nema kuću u smislu porodice, najmilijih, nekoga kome će se iskreno obratiti, a svaki dan viđamo ovakve ljude na ulici", istakao je Roljić.

Ovo je drugo izvođenje, a premijera predstave bila je prošlog mjeseca u Kostajnici na 17. Festivalu omladinskih pozorišta Republike Srpske na kojem su proglašeni za najbolju predstavu.

"Imali smo i najubjedljivije kostime na tom festivalu, a i ja sam dobio nagradu za glumačko ostvarenje", rekao je Roljić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije