Pozornica

Osnovci igrali lutkarsku predstavu "Bonton - šta je to?"

Osnovci igrali lutkarsku predstavu "Bonton - šta je to?"
Osnovci igrali lutkarsku predstavu "Bonton - šta je to?"

PRIJEDOR - Polaznici škola pozorišnog lutkarstva u Prijedoru igrali su danas u gradskom Pozorištu predstavu "Bonton - šta je to?".

Riječ je o učenicima od trećeg do šestog razreda prijedorskih osnovnih škola koji su učestvovali u projektu "Mala lutkarska scena Prijedor" u organizaciji lokalnog udruženja "Žene u umjetnosti" i gradske Matične biblioteke "Ćirilo i Metodije".

Ovom predstavom završen je projekat koji grad Prijedor sufinansira već drugu godinu, a voditelji projekta pozvali su sve zainteresovane da se prijave i za treći ciklus ovog projekta, odnosno nastavak škole pozorišnog lutkarstva.

"Naša namjera je da napravimo jednu stalnu malu lutkarsku scenu jer je Prijedor nema. Od danas nastavljamo naš rad i vršimo prijem novih članova. Želimo da uz pomoć alatki umjetnosti iz djece izvučemo što je najbolje i što im može biti najkorisnije u budućnosti i u redovnoj školi i u drugim aktivnostima", rekla je Biljana Vojvodić iz Udruženja "Žene u umjetnosti" Prijedor.

Ona je najavila da će nastojati da se obezbijede što bolji uslovi za rad, a da se do sada radilo u vrlo hladnim prostorijama starog kina "Mrakovica".

"Djeca su prošla kroz razne faze rada u lutkarskim radionicama: od informisanja o pozorištu, luktarstvu i umjetnosti, preko lijepog i čistog govora, do mnogih stvari koje umjetnost pruža i koje mogu mnogo pomoći u njihovom odrastanju", navela je Vojvodićeva.

Ona je dodala da će sa predstavnicima osnovnih škola razgovarati o mogućim gostovanjima ove edukativne radionice koju bi trebalo da vidi što veći broj djece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije