Pozornica

Otkazana dodjela "Balkanskih nagrada" u BDP-u

Otkazana dodjela "Balkanskih nagrada" u BDP-u
Foto: N.N. | Otkazana dodjela "Balkanskih nagrada" u BDP-u

​Dodjela "Balkanskih nagrada", najavljena za 21. februar na sceni "Rade Marković" Beogradskog dramskog pozorišta, koja je izazvala revolt glumaca tog teatra, otkazana je, potvrdio je Tanjugu vršilac dužnosti direktora BDP-a Slobodan Chustić.

Više od 20 glumaca potpisalo je pismo u kome su naglasili da se iznajmljivanjem prostora za dodjelu "Balkanskih nagrada" obesmišljava postojanje pozorišta i njegova misija, da se iznevjerava pozorišna publika, uz ocjenu da je u pitanju manifestacija šunda, kiča i najgoreg ukusa kojoj nije mjesto na sceni gradskog pozorišta.

Glumci su zahvalili na podršci koju su dobili, a jedan od potpisnika pisma, Ivan Tomić, rekao je sinoć Tanjugu da je lično zadovoljan što je uprava čula glas glumaca i što je otkazala gostoprimstvo "Balkan awards".

"Mnogi ljudi, ne samo kolege, javljaju se na društvenim mrežama sa čestitkama. To mi govori da ljudi prepoznaju važnost borbe za svoju profesiju i da će možda u narednom periodu biti spremniji da se bore za istu", rekao je Tomić.

Pismo su, pored Tomića, potpisali i Paulina Manov, Nataša Marković, Vesna Čipčić, Ljubinka Klarić, Andrej Šepetkovski, Slobodan - Boda Ninković, Ivana Nikolić, Anja Alač, Jelisaveta Orašanin, Marko Živić, Milica Zarić, Vladan Milić, Slađana Vlajović, Sandra Bugarski, Milan Čučilović, Aleksandar Alač, Jadranka Selec, Jovo Maksić, Pavle Pekić i Lako Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije