Pozornica

Otvoren 22. festival malih scena i monodrame RS

Otvoren 22. festival malih scena i monodrame RS
Foto: Sarajevo-RS.com | Otvoren 22. festival malih scena i monodrame RS

ISTOČNO SARAJEVO - Predstavom "Podvala" Narodnog pozorišta Republike Srpske, rađenoj po tekstu Milovana Glišića i u režiji Đurđe Tešić, u utorak uveče počelo je 22. izdanje Međunarodnog festivala malih scena i monodrame u Istočnom Sarajevu.

U takmičarskom dijelu festivala biće izvedeno pet pozorišnih predstava i četiri monodrame, a isti je otvorila Dobrinka Maksimović, stručni saradnik iz Odjeljenja za savremeno stvaralaštvo i kreativnu industriju u Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske.

Istakla je da je ovo jedan od festivala s najdužom tradicijom u Republici Srpskoj i cijelom regionu.

Pozorišna publika u Istočnom Sarajevu imaće priliku da do zatvaranja festivala, u subotu, 9. decembra, gleda i predstave "Budala na večeri" u izvođenju Narodnog pozorišta iz Tuzle, "Koštana" Slavija teatra iz Beograda, "Prah" u izvođenju Nataše Ninković i Zorana Cvijanovića, a u režiji Veljka Mićunovića, te "Malo blago" u izvođenju Gradskog pozorišta "Jazavac" iz Banjaluke, a u režiji Slađane Kilibarde.

Festival malih scena i monodrame svoj život započeo je ratne 1995. godine u Hadžićima, pod nazivom Festival monodrame RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije