Pozornica

Otvorena smotra dječijeg folklora

Otvorena smotra dječijeg folklora
Otvorena smotra dječijeg folklora

UGLJEVIK - Ulicama Ugljevika večeras su prodefilovali folklorni ansambli iz Srbije, Slovenije, Češke i Republike Srpske koji učestvuju na Devetoj smotri dječijeg folklornog stvaralaštva u Ugljeviku.

Manifestaciju posvećenu najmlađima svečano je otvorio načelnik opštine Vasilije Perić koji je zahvalio organizatoru Kulturno-umjetničkom društvu /KUD/ "Rudar" i gostima na učešću u smotri koja je dio višednevnih svečanosti slave opštine Ugljevik Svete Petke Paraskeve.

"KUD `Rudar` jedan je od najboljih reprezentanata Ugljevika i čuvar srpske tradicije i običaja podmajevičkog kraja", rekao je Perić.

On je istakao da su ovakvi festivali izuzetno bitni, jer se na ovaj način razvijaju međukulturnu saradnju sa drugim zemljama i narodima.

Zahvalnice učesnicima dodijelio je predsjednik KUD-a "Rudar" Milan Lazić.

Učesnici ovogodišnje smotre dječijeg folklornog stvaralaštva su kulturno-umjetnička društva iz Srbije "Voganj", "Diša Đurđević" i "Abrašević", "Cirkovci" iz Slovenije, "Južno mesto" iz Češke, te iz Republike Srpske "Prosvjeta" iz Priboja, "Prosvjeta" Lopare, "Kolo" Suvo Polje, "Novo Naselje" iz Janje i domaći KUD "Rudar"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije