Pozornica

"Pesnik za pesnike" na Svjetski dan pozorišta u NP RS

"Pesnik za pesnike" na Svjetski dan pozorišta u NP RS
"Pesnik za pesnike" na Svjetski dan pozorišta u NP RS

BANJALUKA - Na inicijativu Međunarodnog pozorišnog instituta (ITI) već više od 50 godina širom svijeta 27. marta obilježava se Svjetski dan pozorišta.

Tim povodom Narodno pozorište Republike Srpske (NP RS) večeras u 20.30 ugostiće NASTeatar sa predstavom "Pesnik za pesnike", autora Momčila Nastasijevića, u izvođenju Ivana Perkovića.

Tom prilikom će glumica NP RS Ljiljana Čekić pročitati ovogodišnju poruku za Svjetski dan pozorišta.

Autor poruke je poznata francuska glumica Izabel Iper, koja će poruku pročitati u Parizu.

"... Pozorište se uvijek ponovo rađa iz svog pepela. Ono je samo konvencija koju neumorno treba rušiti. Tako ono ostaje živo. Pozorište ima bujan život koji izaziva prostor i vrijeme, najsavremeniji komadi hrane se prošlim vijekovima, najklasičniji repertoari postaju moderni svaki put kad se ponovo postave", djelić je poruke koju će Čekićeva pročitati.

Direktor NP RS Nenad Novaković ističe da pozorište danas na ovim prostorima živi i opstaje zahvaljujući vjernoj publici i ljudima koji prate rad ove kulturne ustanove.

Dodaje da je 27. mart, Međunarodni dan pozorišta, prilika da se i ostalima skrene pažnja na značaj pozorišne umjetnosti i ulaganja u njeno podizanje na što viši nivo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije