Pozornica

Šest nagrada u Brčkom za Narodno pozorište RS

Šest nagrada u Brčkom za Narodno pozorište RS
Foto: N.N. | Šest nagrada u Brčkom za Narodno pozorište RS

Na 35. susretima pozorišta/kazališta BiH u Brčko distriktu stručni žiri jednoglasno je dodijelio šest nagrada Narodnom pozorištu Republike Srpske, koje je na festivalu izvelo predstavu "Naši dani" autora Željka Stjepanovića, a u režiji Juga Radivojevića.

Riječ je o nagradama za najbolju mladu glumicu, kostim, najbolju mušku ulogu, najbolji dramski tekst savremenog pisca iz BiH i za najbolju predstavu.

Nagrada za najbolju mladu glumicu dodijeljena je glumici Nataši Perić, za ulogu Dragane Matić, nagrada za najbolju mušku ulogu glumcu Ljubiši Savanoviću za ulogu Drage Ćuka, a nagrada za najbolji dramski tekst savremenog pisca iz BiH - Statua "Zlatno pero" - dodijeljena je Željku Stjepanoviću.

Predstava "Naši dani" dobila je i nagradu da najbolju predstavu "Zlatna statua vijećnice i grada Brčkog", a nagrada za kostim dodjeljena je kostimografkinji Jeleni Vidović, saopšteno je iz Narodnog pozorišta srpske.

Stručni žiri činili su redovni profesor glume iz Sarajeva Senad Bašić, glumica iz Beograda Danica Maksimović i glumac iz Zagreba Ivo Gregurević.

Prema odluci publike, nagrada za najbolju žensku ulogu dodijeljena je glumici Narodnog pozorišta Miljki Brđanin za ulogu Koviljke u predstavi "Naši dani".

Festival je počeo 15. novembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije