Pozornica

Pidžama za šestoro: Ljubavne zavrzlame za smijeh do suza

Pidžama za šestoro: Ljubavne zavrzlame za smijeh do suza
Pidžama za šestoro: Ljubavne zavrzlame za smijeh do suza

BANJALUKA - Predstava "Pidžama za šestoro", u režiji Željka Stjepanovića, premijerno je izvedena u nedjelju veče u Gradskom pozorištu "Jazavac" u Banjaluci.

Komad Marka Kamoletija uz vrhunske zaplete prikazao je priču o nedopuštenim ljubavnim vezama. Taman kad pomislite da ste shvatili ko je kome partner i ljubavnik, pojavi se novi lik sa novom pričom koja do kraja zakomplikuje situaciju.

Šestoro banjalučkih glumaca sjajnom igrom sat i petnaest minuta su nasmijavali do posljednjeg mjesta popunjenu salu "Jazavca".

Režiser komada Željko Stjepanović pojasnio je da je u pitanju vodvilj koji počiva na nizu zabuna zbog zamršenih ljubavnih, odnosno ljubavničkih odnosa.

"Tekst je nastao pedesetih godina prošlog vijeka i mi smo ga dosta skratili, pošto je za današnje vrijeme staromodan, odnosno ima određena usporavanja koje današnje vrijeme ne trpi", pojasnio je Stjepanović.

Intervencija na tekstu bilo je i u smislu premještanja u naše podneblje, pa su tako likovi iz Banjaluke, Doboja, Prijedora...

Boro (Boris Šavija), glava porodice, ljubavnik velikog stila i gurman nad gurmanima, u braku je sa Živkom (Anja Ilić), koja je brižna supruga i još brižnija kuma, ljubitelj dobre kapljice i žena za koju ne postoje tajne.

Ipak, ona skriva jednu, a to je Đoko (Velimir Blanić), sa kojim je u ljubavnoj vezi.

Odlični zapleti i replike nasmijali su publiku do suza, a Stjepanović je ocijenio da publika i te kako voli vodvilj, brzu igru i zanimljive zaplete koji ih sasvim sigurno ponovo vraćaju u pozorište.

Ljubavne, odnosno ljubavničke odnose komplikuje i Suza (Snježana Štikić), skromna, tiha i povučena djevojka, sa izraženim intelektom, koja strašno voli Boru. Tu je i Božo Kostur (Zlatan Vidović), mesar, kojeg voli Suza (Dragana Marić).

Glumac Velimir Blanić istakao je da rad na komediji zahtijeva veliku posvećenost i koncentraciju, kao i da o tome da li su oni uspjeli na kraju odlučuje samo publika, a sudeći po smijehu koji nije prestajao gotovo tokom cijelog izvođenja i po aplauzima na kraju - bili su na visini zadatka.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije