Pozornica

Počeo "Teatar fest" u Doboju

Počeo "Teatar fest" u Doboju
Foto: N.N. | Počeo "Teatar fest" u Doboju

DOBOJ - Besjedom o glumačkom pozivu, beogradski glumac Milan - Caci Mihailović otvorio je proteklog vikenda 19. Teatar fest "Doboj 2018", a potom je raskošnost svog glumačkog dara pokazao igrajući u predstavi "Šampioni", koju su izveli glumci okupljeni u produkciji "Party plan" iz Beograda.

"Glumački poziv je surov, teži od vojničkog i ako neko od vas zaželi da postane glumac, sklopljenim rukama ga molim da to ne čini", kazaoMihailović pred punom salom Centra za kulturu i obrazovanje.

U komadu je tumačio lik košarkaškog trenera koji je nakon dvije decenije okupio osvajače trofeja.

"Ja nikada nisam stigao u životu da se bavim sportom i evo već kao penzioner dobih ovu ulogu trenera. Zahvaljujući ovim ljudima u punoj snazi pokušao sam da se snađem i u jednoj takvoj ulozi", kazao je Mihailović.

Radnja predstave koja je nastala po motivima tog teksta je smještena u varošicu u kojoj se povodom jubileja okupljaju košarkaši, među kojima je i gradonačelnik u jeku predizborne kampanje.

"Nažalost, mi ćemo biti svedoci baš ove predstave u privatnim životima. Ako je publika izašla sa određenom dozom gorčine i otrežnjenja, ja mislim da smo onda dobar posao uradili", smatra Mihailović.

Dobojska publika je to nagradila aplauzom, koji je, kažu glumci, bio najjači od početka izvođenja predstave.

"Od kraja marta prošle godine, kada je bila premijera ove predstave, ovo je verovatno najbolji prijem publike koji smo doživeli. Još uvek sam pod nekim vibrirajućim osećanjem lepote zbog reakcija koje smo večeras doživeli, i hvala publici u Doboju na tome", kazao je Marko Stepanović.

U nastavku pozorišnog festivala biće odigrane još četiri predstave, slijede dva komada domaćih teatara iz Prijedora i Banjaluke, "Sve o ženama" i "Naši dani", a potom će se predstaviti glumci Narodnog pozorišta iz Tuzle sa predstavom "Siroti mali hrčki", po tekstu Gordana Mihića i u režiji Milenka Iliktarevića.

Takmičarski dio festivala zatvoriće zagrebački Teatar "Rugantino" predstavom "Za umrijet od smijeha", dok će u revijalnom dijelu Slobodan - Boda Ninković, Irfan Mensur i Predrag Ejdus izvesti "Hor 'bečkih' dečaka".

Tročlani žiri na čelu sa Lukom Kecmanom, dekanom Akademije umjetnosti RS, izabraće najbolju predstavu, te najbolju mušku i žensku ulogu, a sve predstave će ocijeniti i dobojska publika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije