Pozornica

Počinje festival Omladinskih pozorišta RS u Kostajnici

Počinje festival Omladinskih pozorišta RS u Kostajnici
Foto: Ilustracija | Počinje festival Omladinskih pozorišta RS u Kostajnici

KOSTAJNICA - Festival omladinskih pozorišta Republike Srpske počinje večeras izvođenjem predstave "Priča iz Aleje kestena" u produkciji "Dis" pozorišta mladih iz Banjaluke, a koja će biti izvedena u Narodnoj biblioteci ''Nevenka Stanisavljević" u Kostajnici.

"'Priča iz Aleje kestena' je rađena po motivima Andersenove bajke. To je priča o nesrećnoj djevojci koja je dotakla srca mnogih. Ovo nije samo priča o kestenima i hladnoj zimi, već priča o svakome od nas pojedinačno i svima nama zajedno. Ovo je priča o porodici, ljubavi, prijateljstvu, a u isto vrijeme i priča o zaboravu, nepažnji i sebičnosti. O mašti i realnosti, ljudskosti koja nam se negdje 'usput' izgubila, ili je možda nikada nismo ni imali", kazao je Novica Bogdanović, umjetnički rukovodilac "Dis" teatra.

Drugog dana festivala biće izveden komad "Draga Jelena Sergejevna" u

produkciji Dramskog studija "Maske" i Narodne biblioteke iz Kostajnice, dok je trećeg dana festivala na programu komad "Kontrolni", Omladinske scene Gradskog pozorišta "Jazavac" iz Banjaluke.

Gradsko pozorište iz Mrkonjić Grada četvrtog dana festivala izvešće predstavu "Kući", dok je peti dan festivala rezervisan za komad "Nevidljivi",

Dramske scene SPKD "Prosvjeta" iz Prnjavora.

Posljednjeg dana festivala publika u Kostajnici će imati priliku da pogleda komad "Terapija" koji će za njih izvesti mladi glumci Dramskog studia "Živko Desnica" iz Prijedora.

Bogdanović je napomenuo da će festival imati i zanimljive prateće sadržaje, među kojima predstave za djecu, okrugle stolove, dramske radionice i bajkovnice u kojima će glumci pričati bajke i priče polaznicima ''Male pričaone'' i Kluba za djecu ''Kestenko''. Organizatori festivala su NB ''Nevenka Stanisavljević'' i "Dis" teatar Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije