Pozornica

Popularizacija pozorišta među najmlađima

Popularizacija pozorišta među najmlađima
Foto: N.N. | Popularizacija pozorišta među najmlađima

BANJALUKA - Izvedbom predstave "Vitez iz Vilsonove" večeras, s početkom u 18 časova, u Gradskom pozorištu "Jazavac" zahvaljujući sponzorima ovog pozorišta počeće i revija predstava za djecu, koja će obradovati najmlađe ljubitelje pozorišta i njihove roditelje cijenom ulaznice od samo dvije KM.

"'Vitez iz Vilsonove' je romantična bajka, smještena u predrenesansni period. To je priča o sukobu stare i nove generacije svakog doba i o tome kako je uvijek neophodna revolucija kako bismo se riješili okova prošlih vremena i zastarjelih uvjerenja", piše u opisu ove predstave.

Nakon "Viteza iz Vilsonove" spisateljsko-rediteljskog dvojca Marijana Aracki i Slobodan Perišić, sljedećeg četvrtka na repertoaru je komad legendarnog Duška Radovića "Kako su postale ružne reči", a potom slijede "Put po svijetu na trotinetu" Todeta Nikoletića 21. februara i "Ljubavna slikovnica" Aleksandre Spasojević 28. februara. Pored teksta u "Ljubavnoj slikovnici", Spasojevićeva potpisuje i režiju u posljednje tri nabrojane predstave. Sve predstave počinju u 18 časova.

Kako je za "Nezavisne" kazao Ljubiša Savanović, organizator Gradskog pozorišta "Jazavac", pomenuta revija pokrenuta je u cilju popularizacije pozorišta među najmlađom publikom.

"To je prva i osnovna stvar zbog koje smo pokrenuli ovu reviju, a prosto i oni koji ne mogu doći u pozorište na ovaj način imaju priliku da sebi priušte karte. Inače, popularizacija pozorišta među najmlađom publikom je zapravo i jedan od glavnih ciljeva Gradskog pozorišta 'Jazavac'. Nadamo se da će sale biti pune. Za prvu predstavu karte su već rasprodate. Zahvaljujemo našim sponzorima i svima koji su učestvovali i pomogli nam da možemo da prodajemo karte po ovoj minimalnoj cijeni, jer bez njihove pomoći ne bismo uspjeli", rekao je Savanović, pozivajući djecu i roditelje da pogledaju predstave.

Pored "Jazavca", radosna vijest za najmlađe ljubitelje pozorišta dolazi i iz Dječijeg pozorišta Republike Srpske, gdje se takođe krajem februara očekuje revija predstava, ovaj put po cijeni ulaznice u iznosu od 3 KM.

Predstave će igrati u sljedećim terminima: subota, 23. februara, u 18 časova "Odisej - san o povratku", nedjelja, 24. februara, u 11 časova "Škola za pačiće", ponedjeljak, 25. februara, u 18 časova "Maša i medo", utorak, 26. februara, u 18 časova "Kralj žabac", srijeda, 27. februara, u 18 časova "Mačak u čizmama", te četvrtak, 28. februara, u 18 časova "Pinokio". Revija će biti nastavljena i u martu, a termini izvođenja su: petak, 1. mart u 18 časova "Vuk i sedam jarića u Muzeju bajki", subota, 2. mart, u 18 časova "Folklorna magija" i nedjelja, 3. marta, u 11 časova "Doživljaji mačka Toše".

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije