Pozornica

Povreda glumca otkazala reprize "Doli Bel"

Povreda glumca otkazala reprize "Doli Bel"
Foto: N.N. | Povreda glumca otkazala reprize "Doli Bel"

SARAJEVO Prvih pet repriza predstave Abdulaha Sidrana "Sjećaš li se Doli Bel" u "Kamernom teatru 55" u Sarajevu biće otkazano zbog povrede glumca Emira Hadžihafizbegovića.

Naime, on je teže povrijeđen tokom premijerne izvedbe Sidranove predstave u režiji Kokana Mladenovića u petak naveče, zbog čega je nakon predstave hitno hospitalizovan. 

"Zbog uslovnosti njegovog oporavka i ozbiljnosti povrede, obavještavamo svu publiku koja je kupila karte za prvih pet repriza da će predstave biti otkazane, a da termini igranja 26. i 27. marta zasad ostaju nepromijenjeni", saopšteno je iz "Kamernog teatra 55".

Dodali su da će otkazane predstave biti odigrane u aprilu. "Preuzete karte će važiti za ta igranja ili gledaoci mogu zatražiti povrat novca na blagajni 'Kamernog teatra 55'", rekli su u ovom teatru.

Gala premijera predstave "Sjećaš li se Doli Bel" ispraćena je višeminutnim aplauzom i ovacijama. Dvanaest sjajnih glumaca donijelo je magiju na scenu "Kamernog teatra 55" i pod rediteljskom palicom Kokana Mladenovića poetski prikazalo realnu i humorističnu stranu Sarajeva šezdesetih godina. 

Da su to uradili maestralno, potvrđuju aplauzi koji su se poslije gotovo svake scene prolamali dvoranom. Premijera je bila izuzetno emotivna, a mnogima je bilo teško zadržati i sakriti suze u očima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije