Pozornica

Povučena pritužba protiv Pozorišta na Terazijama

Povučena pritužba protiv Pozorišta na Terazijama
Povučena pritužba protiv Pozorišta na Terazijama

Nakon informacija iz Pozorišta na Terazijama da će se od jeseni "Mama mia" igrati isključivo po licenci, Gej lezbejski info centar je odlučio da povuče pritužbu koja je podnijeta povjerenici za zaštitu ravnopravnosti.

“Poznato nam je to i da su se iz gej-lezbijske organizacije obratili i američkim vlasnicima licence. Mi u pozorištu nismo ortodoksni ni u odbrani, ni u negiranju gej-lezbijskih prava, možda nam se u jednom trenutku učinilo da je slađe da se predstava igra na određen način. Ali od jeseni "Mamma mia" će se igrati isključivo po licenci, čiji je vlasnik Jure Franko, a ne Pozorište na Terazijama”, izjavila je Nađa Pjale iz PR službe Pozorišta na Terazijama.

Gej lezbejski info centar odlučio je da povuče pritužbu koja je podneta pov,erenici za zaštitu ravnopravnosti protiv ovog pozorišta.

"Smatramo da u domaćim produkcijama, što pozorišnim, filmskim i televizijskim, nema dovoljno LGBT likova, te nam je bilo od izuzetne važnosti da odbranimo gej lika u ovom mjuziklu, jer vidljivost LGBT likova u predstavama, filmovima i serijama bi doprinelo poboljšanju položaja LGBT zajednice u Srbiji", saopštio je Gej lezbejski info centar.

Pritužba je podnijeta zbog cenzurisanja gej dijelova u beogradskoj verziji mjuzikla "Mama mia" gdje lik Hari umjesto veze sa muškarcem saopštava svoju vezu sa ženskim likom Tanjom.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije