Pozornica

Predstave DP RS pred publikom u Beogradu

Predstave DP RS pred publikom u Beogradu
Foto: N.N. | Predstave DP RS pred publikom u Beogradu

BEOGRAD - U okviru manifestacije pod nazivom "Dani Dječijeg pozorišta RS u Beogradu" Dječije pozorište RS (DP RS) je danas u Malom pozorištu "Duško Radović" pred beogradskom publikom u dva termina izvodilo komad "Pinokio".

"Pinokio" je namijenjen najmlađoj pozorišnoj publici vrtićkog i nižeg osnovnoškolskog uzrasta. Dramatizaciju i režiju potpisuje poznati bugarski reditelj Slavčo Malenov, a scenografiju i lutke Vasil Rokomanov.

Večeras bi trebalo da bude izvedena predstava "Orlovi rano lete", koja je na repertoaru ovog potorišta, kao i sutra s početkom od 20 časova.

Predstava "Orlovi rano lete" namijenjena je djeci starijoj od 10 godina, kao i mladima i odraslima koji su uživali u istoimenom romanu Branka Ćopića. Autorka dramatizacije je Milica Piletić, a reditelj Jug Radivojević. U Malom pozorištu "Duško Radović"  od 21. do 23. marta 2017. održani su prvi "Dani Dječijeg pozorišta Republike Srpske u Beogradu" koje je tada izvelo svoje tri nagrađivane predstave: "Folklorna magija", "Vuk i sedam jarića u muzeju bajki" i "Tužni princ".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije