Pozornica

Predstavljena "Luda kuća" bez Bjelogrlića

Predstavljena "Luda kuća" bez Bjelogrlića
Predstavljena "Luda kuća" bez Bjelogrlića

ROVINJ - „Luda kuća“ ili „Vesela republika“ zvaće se privatno pozorište koje osnivaju glumci Branko Đurić Đuro i Rene Bitorajac. Oni su inicijativu o novoj kulturnoj ustanovi, koja će biti u Zagrebu, ali i imati gostovanja širom regiona, predstavili na Osmom Weekend Media Festivalu u Rovinju.

Na panelu pod nazivom“ Ko to tamo glumi“, kao gost trebalo je da učestvuje  Dragan Bjelogrlić, srpski glumac i režiser, koji je osmislio, režirao i vodio komercijalno uspješne projekte „Vratiće se rode“  i „Montevideo Bog te video“, ali on nije mogao da pređe granicu između Srbije i Hrvatske na Bajakovu.

Pozorište će biti smješteno u prostoru bivšeg kultnog kina „Mosor“, čiji i objekat treba renovirati. Plan je da sami finasiraju ovaj projekat, ali očekuju i podršku sponzora i nadležnih institucija.

„To će biti prva privatna kultrna scena u Hrvatskoj. Imaćemo predstave, radićemo na  vraćanju kabarea na scenu, imaćemo dječije predstave, održavaćemo koncerte, džez večeri, ali tu će biti mjesta i za različite kurseve. Nećemo bježati od komercijale, ali neće to biti prostituiranje posla“, rekao je Bitorajac.

Istakli su da će im trebati dvije da se program ustabili, a nisu isključili ni rimejk nekih svojih kultnih starih predstva. Takođe, Branko Đurić je najavio da će svi koji žede da sa njima sarađuju dobro došli i da će svi imati priliku da im pošalju scenarij i da će svaki biti pročitan.

Tokom diskusije, raspravljali su i o imenu pozorišta o kojem još nisu postigli dogovor. Đuro je predložio da se scena zove“ Luda kuća“ dok je Reneov prijedlog „Vesela republika“. S obzirom da nije bilo dogovora, glasala je publika i izglasala da to bude“ Luda kuća“, na šta je Đuro dobacio da kada budu gostovali po regionu mogu to da rade pod nazivom „ Luda kuća putujuća“. Ostaje da vidimo koji će od ova dva prijedloga biti usvojen, i da li će ijedan, a do tada pozorišna publika s nestrpljenjem očekuje šta će se naći na  repertoru scene ovog poznatog dvojca.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije