Pozornica

Premijera predstave "Nedozvani" u Brčkom

Premijera predstave "Nedozvani" u Brčkom
Foto: N.N. | Premijera predstave "Nedozvani" u Brčkom

U četvrtak, 25. oktobra sa početkom u 19 časova u brčanskom Domu kulture održaće se premijera pozorišne predstave "Nedozvani".

Riječ je o jednoj od najboljih drama Momčila Nastasijevića, a grad Brčko će imati priliku da bude domaćin premijeri koja se po prvi put igra u Bosni i Hercegovini.

Predstava će se odigrati u sklopu projekta "Pozorište koje vam nedostaje", a ulaz je besplatan, navode iz udruženja Stand-Up BH.

Aleksandar Pantelić, predsjednik udruženja Stand-Up BH je istakao da se sa ovom predstavom nastavlja saradnja sa NASTeatrom koji je prepoznao potencijal projekta "Pozorište koje vam nedostaje" a koji ima za inicijativu jačanje saradnje sa drugim pozorištima u regionu koji će zajedno sa udruženjem Stand-Up BH da ukažu na potrebu profesionalnog pozorišta u Brčkom. 

"Pokušaćemo da zajedno sa drugim teatrima u sklopu ovog projekta tokom 2019. obezbijedimo izvođenje pozorišnih predstava za cijelu godinu. Naravno, da bi u tome uspjeli neophodna nam je podrška. Cjelokupan repertoar će biti pažljivo osmišljen i koncipirian a u samoj izradi repertoara ćemo sarađivati i sa drugim teatrima kao i eminentnim imenima iz svijeta glume. Smatram da je pozorište izuzetno značajno prvenstveno za grad Brčko kao i za našu kulturu, umjetnost i nove generacije publike. Pozorište i kultura imaju mogućnost da mijenjaju svijet", zaključio je Aleksandar Pantelić.

Koordinator projekta 'Pozorište koje vam nedostaje' Cvijan Pajkanović je rekao da ovaj projekat raste i nastavlja da podstiče društvenu odgovornost i kulturnu svijest u gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije