Pozornica

"Prljavi veš" osvojio sedmu nagradu

"Prljavi veš" osvojio sedmu nagradu
"Prljavi veš" osvojio sedmu nagradu

ZVORNIK - Banjalučko studentsko pozorište pobjednik je 16. festivala omladinskih pozorišta Republike Srpske, koje je ove godine održano u Domu omladine u Zvorniku.

Predstava je osvojila tri nagrade za predstavu "Prljavi veš" autora Bogoljuba Đorđovića, a u režiji Aleksandra Pejakovića.

Pored nagrade za predstavu, za najbolja glumačka ostvarenja nagrađene su glumice Miljana Orašanin i Minja Glišić.

Stručni žiri činili su: predsjednik žirija Ivan Perković, diplomirani glumac, te članovi Mirjana Bošnjak, profesorica ruskog jezika, i Saša Ikanović, diplomirani audio-vizuelni umjetnik.

Festival omladinskih pozorišta Republike Srpske specifičan je po tome što okuplja samo amaterske pozorišne predstave iz RS i po tome što promijeni svake godine mjesto održavanja.

Ovo je ukupno sedma nagrada Banjalučkom studentskom pozorištu za predstavu "Prljavi veš". Prethodno nagrade su osvajane na festivalima u Bugojnu ("Fedra") i Mostaru (Festival autorske poetike), gdje je takođe glumački ansambl osvajao gran pri stručnog žirija i publike, nagradu za predstavu u cjelini, kao i nagradu za glumačko ostvarenje.

Ovaj festival trajao je od 15. do 18. oktobra, a za četiri dana izvedene su predstave iz Prnjavora, Kotor Varoša, Mrkonjić Grada, Banjaluke i Kostajnice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije