Pozornica

"Rokenrol šou" oživio u novom ruhu

"Rokenrol šou" oživio u novom ruhu
Foto: Velibor Tripić | "Rokenrol šou" oživio u novom ruhu

BANJALUKA - Predstava "Rokenrol šou" premijerno je izvedena u ponedjeljak veče na Podrum sceni Banjalučkog studentskog pozorišta.

Tekst Ričarda O'Brajana adaptirao je i režirao Aleksandar Pejaković, koji je i producent predstave, a songove je prepjevala Milica Piletić.

Iako veče nije bilo najpogodnije za hodanje po snijegu i dolazak u pozorište, to ljubitelje umjetnosti nije spriječilo da se nađu na Podrum sceni i podrže mlade glumce, ali i pogledaju ovu nesvakidašnju priču.

Ovom premijerom svečano je otvorena i 42. sezona pod nazivom "Povratak otpisanih".

Glumačku ekipu "Rokenrol šoua" čine Katarina Bradonjić, Rajko Marčeta, Aleksandar Ristanović, Željko Kasap, Tijana Jovanović, Aco Romanić, Teodora Radivojević, Vladana Savić i Siniša Javorac Badi.

Bila je ovo prilika i za podsjećanje na početke rada ove banjalučke pozorišne kuće kada su, kako je i sam režiser Aleksandar Pejaković rekao, prije osam godina predstavu "Roki horor šou" radili u nemogućim uslovima, a sada rade u odličnim uslovima jer im je Gradska uprava renovirala Podrum scenu.

Radnja ovog komada prati mladi bračni par koji kreće na put, ali završi u kući ludog naučnika i transvestita, gdje se i odvija cijela priča. Ukoliko tokom premijernog izvođenja i nije bilo sve savršeno što se glumačke igre tiče, ali i režiserskih rješenja, nema sumnje da će tokom igranja ova predstava biti još jedna pozorišna poslastica banjalučke scene.

Pejaković je napomenuo da je predstava 2010. nakon deset izvođenja skinuta sa repertoara, kao i da je sada prilika da to nadoknade.

"Siguran sam da smo i sa novim timom uspjeli da napravimo jednu odličnu predstavu koju će svi da gledaju vrlo rado, nadam se i po nekoliko puta", kazao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije