Pozornica

"Sabirni centar" izveden u Brčkom

"Sabirni centar" izveden u Brčkom
Foto: NPRS | "Sabirni centar" izveden u Brčkom

BRČKO - Na Susretima pozorišta u Brčkom publici su se pete večeri predstavili glumci Narodnog pozorišta Republike Srpske i Pozorišta Prijedor predstavom "Sabirni centar" u režiji Marka Misirače, prema nešto izmijenjenom tekstu Dušana Kovačevića.

Radnja ove predstave, za razliku od originala smještena je u Banjaluci u vrijeme pred raspad SFRJ, u 1990. godinu.

Kovačevićeve likove tumače Đorđe Marković, Nataša Ivančević, Ljubiša Savanović, Slađana Zarić, Boris Šavija, Miljka Brđanin, Zlatan Vidović, Snježana Štikić, Siniša Vučićević, Aleksandar Stojković, Goran Jokić, Dean Batoz i Boško Đurđević.

Publika je sinoć u Brčkom, nakon mnogo godina, uživala u saradnji dva geografski veoma bliska pozorišta.

Dean Batoz koji igra lik Srećka Ruzmarina, odnosno u ovoj predstavi Salka Ruzmarina, kaže da je teško na pozornici tumačiti lik na koji je publika navikla na filmskom platnu.

"Bez obzira na promjenu lokacije predstava funkcioniše i, prema reakcijama publike, rekao bih da je ova izmijenjena verzija prihvaćena. Ovo je već četvrta predstava koju radim sa Markom Misiračom i zahvaljujući njemu ime Pozorišta Prijedor pojavilo se na nekim značajnijim festivalima", rekao je Batoz.

Iako je premijera predstave bila relativno skoro, glumac Đorđe Marković rekao je da nije bilo većih poteškoća u pripremi za ovaj festival.

"Marku sam jako zahvalan što me izabrao za ovu ulogu jer sam veoma jugonostalgičan i zaista volim ovu ulogu, pronalazim se u njoj", istakao je Marković.

Večeras je na repertoaru Susreta pozorišta predstava "Ustav Republike Hrvatske" autora Ante Tomića i Rajka Grlića, u režiji Vinka Brešana, koju će izvesti glumci Satiričnog kazališta Kerempuh iz Zagreba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije