Pozornica

Sirotanovići otvorili sezonu referenduma

Sirotanovići otvorili sezonu referenduma
Sirotanovići otvorili sezonu referenduma

BANJALUKA - Pozorišna grupa AKT "Alija Sirotanović" održala je u srijedu u Domu omladine u Banjaluci predstavu pod nazivom "Referendum", gdje su uz nove skečeve naglasili da se nadaju da će oni biti ti koji će otvoriti sezonu referenduma u Evropi.

Dušan Jokić, Igor Kalaba i Mirko Komljenović Mirkan odlučili su da se u dvočasovnoj predstavi prisjete, kako kažu, vjekovne tradicije održavanja referenduma na ovim prostorima.

Igor Kalaba, jedan od članova "Sirotanovića", je rekao da je prezadovoljan odigranom predstavom kao i odzivom publike.

"Bilo je fantastično. Malo smo razvukli nastup, ali to je bilo za potrebe snimanja, jer sinoć je bio prvi nastup koji smo snimali jednom kamerom, namjenski, a da to ne bude snimak koji smo radili kuvanim krompirom ili prljavom čarapom", naglasio je Kalaba.

Glumac dodaje da su predstavu snimali za potrebe promocije, jer takvi snimci služe kao lična karta jednoj pozorišnoj grupi za angažmane van države. Što se tiče posjećenosti predstave, sala Doma omladine je bila popunjena do posljednjeg mjesta.

"Publika je bila fantastična. Bili su strpljivi, bili su poslušni i bilo ih je puno. Zbog požarnih propisa ne smijemo reći koliko ih je tačno bilo, ali reći ćemo samo da je bila puna sala Doma omladine", dodao je Kalaba.

Repriza predstave "Referendum" planirana je za 24. februar, ali Igor Kalaba naglašava da kod "Sirotanovića" ne postoji nešto što se zove repriza.

"Mi jednostavno ne znamo ponoviti ono što smo već izveli, već napravimo svaki put nešto novo i tako će biti i sljedeći put", dodao je Kalaba.

"Sirotanovići" najavljuju i gostovanje komičara iz Mostara Omera Hodžića.

"Omer Hodžić dolazi 17. februara na scenu Doma omladine. On je trenutno najtraženiji stand-up komičar u državi, a u Banjaluci će nastupiti sa svojom hit predstavom 'Normala'", naglasio je Kalaba.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije