Pozornica

"Skala" vraća tri miliona evra Rijadu

"Skala" vraća tri miliona evra Rijadu
Foto: Ilustracija | "Skala" vraća tri miliona evra Rijadu

MILANO - Italijanska operska kuća "Skala" odlučila je da vrati više od tri miliona evra u fondovima Saudijskoj Arabiji nakon što je plan bliske saradnje sa Rijadom naširoko kritikovan, uključujući primjedbe od strane članova vladajuće Lige.

Prijedlog Saudijske Arabije, koji je uključivao mjesto u Odboru "Skale" za ministra kulture Saudijske Arabije, izazvao je oštre kritike, a neke grupe za ljudska prava i političari rekli su da ova operska kuća mora da odbije saudijski novac.

Saudijska Arabija optužena je za kršenje ljudskih prava i našla se na udaru kritika nakon ubistva saudijskog novinara DŽamala Kašogija u oktobru.

Gradonačelnik Milana Đuzepe Sala, koji je predsjedavajući Odbora "Skale", rekao je da je više od tri miliona evra, dio sporazuma o partnerstvu od 15 miliona evra u trajanju od pet godina, deponovano bez saglasnosti pozorišta.

"Jednoglasno smo odlučili da vratimo novac. Jednostavno, ne možemo da nastavimo tim putem", rekao je Sala novinarima nakon sastanka Odbora na kome je razgovarano o tome da li da se novac prihvati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije