Pozornica

"Srebrni vitez" za Banjalučko studentsko pozorište

"Srebrni vitez" za Banjalučko studentsko pozorište
Foto: N.N. | "Srebrni vitez" za Banjalučko studentsko pozorište

BANJALUKA - Banjalučko studentsko pozorište (BSP) iz Rusije se u grad na Vrbasu vratilo sa tri priznanja, i to "Srebrni vitez" za predstavu "Mlijeko" u režiji Slobodana Perišića, sa kojom su se predstavili na tamošnjem festivalu "Zlatni vitez", te priznanja "Zlatni vitez" za glumačka ostvarenja koja su osvojili Jelena Trepetova-Kostić i Aleksandar Ristanović.

Glumac Aleksandar Ristanović rekao je da mu je ovo bilo nezaboravno iskustvo koje će doprinijeti da njegovi budući angažmani budu bogatiji znanjima koja je stekao u Moskvi.

Njegove utiske dijeli i Bojana Tomašević, direktor BSP-a, koja je kazala da ansambl iz Moskve nosi divno iskustvo, kao i da im je posebno drago što se sa nagradama vraćaju u svoj grad.

Predstavnike ovog pozorišta danas je primio predsjednik Skupštine grada banjaluka Zoran Talić, koji je rekao da je grad izrazito ponosan na rad i dostignuća Banjalučkog studentskog pozorišta, koje se pokazalo kao rasadnik odličnih glumačkih kadrova. Talić smatra da su kulturni radnici poput članova ansambla ovog pozorišta jedni od najboljih ambasadora grada.

"Smatram da ste na dobrom putu i da je pred vama svijetla budućnost. Svjestan sam i izazova sa kojima se susrećete i da je vaš put trnovit, ali mi ćemo nastaviti da vas podržavamo, a spremni smo da razmotrimo i na koji još način možemo da vam pomognemo da vam olakšamo rad i da još napredujete", rekao je Talić, dodajući da su vrata Skupštine grada uvijek otvorena za sve one koji naš grad promovišu u najboljem svjetlu, te napomenuo da su ovakvi uspjesi izuzetno važni za grad koji je ušao u projekat "Evropska prijestonica kulture 2024".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije