Pozornica

Srednjoškolci premijerno izveli komediju "Radovan Treći"

Srednjoškolci premijerno izveli komediju "Radovan Treći"
Foto: N.N. | Srednjoškolci premijerno izveli komediju "Radovan Treći"

MODRIČA - Dramska sekcija Srednjoškolskog centra "Jovan Cvijić" iz Modriče premijerno je izvela komediju Dušana Kovačevića "Radovan Treći" u Srpskom kulturnom centru.

Direktor Srednjoškolskog centra "Jovan Cvijić" Novka Marković ocijenila je da je predstava pokazala da ova škola i opština imaju izuzetno vrijednu i talentovanu omladinu.

Markovićeva je izrazila očekivanje da će Dramska sekcija, čiji su članovi učenici trećeg i četvrtog razreda Gimnazije, nastaviti sa radom i na najljepši način promovisati pozorište među mladima u Modriči.

Valerija Blagojević, koja glumi lik Rumenke, rekla je da su članovi Dramske sekcije, predvođeni profesoricama srpskog jezika Dijanom Mišić i Svjetlanom Živković, pripremali ovu predstavu tokom cijele školske godine.

"Vjerovatno će biti repriza predstave u Modriči, a očekujemo i poziv za izvođenje komedije i iz susjednih opština iz Republike Srpske i Federacije BiH", rekla je Blagojevićeva.

Stanko Tomić, koji glumi Radovana u predstavi, rekao je da su glumci imali tremu jer je većina prvi put nastupila pred mnogobrojnom publikom.

"Sudeći po reagovanju publike tokom premijere, čini mi se da smo veoma dobro odrigrali predstavu", rekao je Tomić.

Na sinoćnjem premijernom izvođenju "Radovana Trećeg", pred više više od 150 posjetilaca, igrali su još Andrija Novaković u ulozi Stanislava, Georginu je glumila Neira Krajnović, u liku Katica bila je Zorana Stojanović, lik kelnera glumila je Jelena Đurić, Nataša Filipović se predstavila u ulozi Jelenčeta, dok je glas Vilotića bio glas Bojana Todorovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije