Pozornica

Stotine umjetnika obogatiće program "Kaleidoskopa" u Tuzli

Stotine umjetnika obogatiće program "Kaleidoskopa" u Tuzli
Foto: N.N. | Stotine umjetnika obogatiće program "Kaleidoskopa" u Tuzli

​TUZLA - Međunarodni festival savremene umjetnosti mladih "Kaleidoskop", koji se u Tuzli održava od 13. do 16. jula, ponudiće niz raznovrsnih sadražaja za sve posjetitelje.

Na festivalu koji organizuje grad Tuzla učestvuje oko 200 umjetnika iz BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Francuske i Amerike. 

U muzičkom dijelu festivala nastupaju popularne muzičke grupe "Van Gogh", "Škrtice", "Skroz", "Neverne bebe", "Sopot", "Gužva...
Dolazak je potvrdio i veliki prijatelj Tuzle i BiH, dvostruki oskarovac Branko Lustig.

"Osim Lustiga, imat ćemo značajne umjetnike. Dolazi i Milomir Kovačević Strašni, imat ćemo njegove fotografije iz ranijih 'Kaleidoskopa'. Imat ćemo i izložbu Dejana Slavujice, grafičkog dizajnera, zatim Zorana Pavljaševića, autora nagrađenog filma 'San o krugovima'. Nema festivala gdje su besplatne ulaznice, ali mi se i dalje držimo toga da je ulaz na sve besplatan zbog socijalne komponente i zbog stvaranja jednakosti među mladim ljudima", kazao je Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle.

Na festivalu će nastupiti Goran Čampara s bendom "No rules", koji postoji 17 godina i koji je izdao četiri albuma.

"Puno koncerata i puno nastupa smo imali u regiji svugdje. Ali, nigdje nije bilo toliko zastupljenih bendova na festivalu kao što je 'Kaleidoskop' u Tuzli. To nema na velikim festivalima da sviraju mladi bendovi kao u Tuzli", rekao je ovaj muzičar. 

Festival počinje 13. jula otvaranjem izložbe radova Dejana Slavuljice. Tokom festivala planirane su promocija filmova, art market, oslikavanje betonskih blokova u gradu, izložbe, radionice...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije