Pozornica

"Sumnjivo lice" u Šamcu

"Sumnjivo lice" u Šamcu
"Sumnjivo lice" u Šamcu

ŠAMAC - Satirično pozorište "Bibac" iz Šamca u Kino sali u tom gradu odigralo je predstavu "Sumnjivo lice", po motivima komedije Branislava Nušića.

Scenario za predstavu uradio je Milan Božić, a režiju Dušan Lojpur profesor u Srednjoškolskom centru "Nikola Tesla" u Šamcu.

Scenarista Milan Božić kaže da im je cilj da nasmiju i oraspolože posjetioce, te da će to činiti dok posjetioci to žele.

On je dodao da ovo pozorište postoji šest godina, da je djelovalo u okviru šamačkog Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta", a sada radi samostalno.

"Nedavno smo odigrali predstavu pod nazivom 'Predizborna drla', a dio sredstava bio je namijenjen za liječenje Almina Žigića iz Šamca koji je operisao tumor na mozgu", kaže Božić.

On je podsjetio da je u Šamcu nedavno održana manifestacija "Dani komedije", u organizaciji pozorišta "Bibac", na kojoj su gostovala pozorišta - "Branislav Nušić" iz Teslića i amatersko-dramsko pozorište "Branko Radičević" iz Pačetine u Hrvatskoj, koje djeluje pri Srpskom prosvjetnom i kulturnom društvu "Prosvjeta" iz Zagreba.

"Cilj nam je da naši susreti prerastu u tradiciju i da se što više društava i pozorišta predstave u našem gradu", kaže Božić.

Božić je najavio da će u ponedjeljak, 5. decembra, pozorište "Bibac" gostovati u Brčkom na humanitarnoj akciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije