Pozornica

"Šumska čarolija" oduševila djecu porukama, ali i vizuelnim identitetom

"Šumska čarolija" oduševila djecu porukama, ali i vizuelnim identitetom
Foto: N.N. | "Šumska čarolija" oduševila mališane porukama, ali i vizuelnim identitetom

BANJALUKA - Komad "Šumska čarolija" u adaptaciji i režiji Željka Kasapa premijerno je izveden u srijedu veče na maloj sceni Dječijeg pozorišta RS u Banjaluci, a zahvaljujući kreativnom timu ove pozorišne kuće mališani su imali priliku da uživaju u nesvakidašnjem vizuelnom identitetu.

Predstava je nastala po motivima priča i pjesama Branka Ćopića, a autor dramatizacije je Slaviša Radan. Kasap je otkrio da je inspiraciju za predstavu pronašao u čaroliji koja je zahvaljujući velikom Ćopiću obojila njegovo djetinjstvo.

Da se može živjeti, zabavljati i sakupljati znanje koje će vas voditi kroz život i bez savremene tehnologije kroz savršenu igru mališanima su dokazali glumci Saša Terzić, Dragan Vučić, Željko Milićević, Snežana Milidrag i Zorana Šuman.

Ova bajkovita, šarena predstava djeci daje najljepše poruke, a to su da su porodica, dom i prijateljstvo najvažniji na svijetu.

"Kad sam bio uzrasta kao naša publika, nije bilo interneta, kablovske televizije sa stotinama crtanih filmova i ostalih čuda modernog vremena. Igrali smo se u potrazi za dobrom pričom - čarolijom, kao Živa vatra u našoj predstavi. Imao sam drugara koji je znao najljepše priče... Zvao se Branko Ćopić. Moja mašta i junaci njegovih priča učinili su da mi dug put od djetinjstva do danas bude ljepši i lakši", naveo je Kasap.

On je, između ostalog, poručio mališanima da, ukoliko im je mrsko otići u biblioteku, izguglaju na svojim kompjuterima ili mobilnim telefonima Branka Ćopića te da čitaju njegove priče i dožive čaroliju. Scenografiju i slikarske radove osmislila je Berina Šuščević, kostimograf je Jelena Savić, a za maske i lutke zaslužan je Zoran Bjelošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije