Pozornica

"Sve o ženama" uskoro pred Banjalučanima

"Sve o ženama" uskoro pred Banjalučanima
Foto: N.N. | "Sve o ženama" uskoro pred Banjalučanima

BANJALUKA - "Sve o ženama" naziv je predstave Pozorišta Prijedor, autora Mire Gavrana i reditelja Darka Cvijetić, koja će 26. decembra s početkom u 20 časova gostovati na velikoj sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske (NP RS).

"Riječ je o izvanrednom tekstu Mire Gavrana 'Sve o ženama', koji je dosad imao preko 30 premijera širom svijeta: Od Zagreba, Buenos Ajresa, Rio de Žaneira, Praga, Bratislave, Njujorka, Los Anđelesa, Pariza... Komad daje portrete 15 ženskih karaktera svih generacija u pet različitih priča koje se uzajamno isprepliću", glasi riječ reditelja, koji dodaje da su u komadu dvije sestre godinama posvađane zbog čovjeka kojeg su obje voljele, a u svađu je upetljana i njihova majka.

Potom, dodaje reditelj, tu su i dvije prijateljice čiji odnos zapada u krizu pojavom treće, tri sekretarice koje žele napredovati u svojoj karijeri, tri starice u domu penzionera, te tri djevojčice koje idu zajedno u vrtić...

"Ne propustite da pogledate odličnu komediju Pozorišta Prijedor, koja će vas oduševiti", poručuju iz NP RS, na čijoj biletarnici zainteresovani u pretprodaji mogu da kupe karte po promotivnoj cijeni od dvije KM.

Po ukupno pet uloga u ovoj predstavi igraju glumice Sabina Halilović, Mirela Predojević i Jelena Seksen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije