Pozornica

Teatar fest "Petar Kočić 2018" od 4. do 11. juna

Teatar fest "Petar Kočić 2018" od 4. do 11. juna
Foto: N.N. | Teatar fest "Petar Kočić 2018" od 4. do 11. juna

Premijerom predstave "Karolina Nojber" autora Nebojše Romčevića, u adaptaciji i režiji Kokana Mladenovića, u Narodnom pozorištu Republike Srpske u ponedjeljak, 4. juna, biće otvoren Teatar fest "Petar Kočić 2018" koji se ove godine održava pod sloganom "Mit i stvarnost".

Program je ove godine odabrao reditelj Marko Misirača, koji je rekao da je akcenat i ovaj put na domaćim savremenim autorima, ali da je odabrao predstave koji preispituju mitove i predrasude i bave se njima na jedinstven način.

Misirača je podsjetio da Teatar fest "Petar Kočić" festival koji vrednuje i promoviše vrhunska dostignuća u pozorišnoj djelatnosti, sa akcentom na autore koji stvaraju na jezicima južnoslovenskih naroda.

Festival je osnovan 1998. godine, a od 2008. dobio je takmičarski karakter. Tako je smotra pozorišta prerasla u manifestaciju na kojoj se predstavljaju i vrednuju najbolja pozorišna ostvarenja, predstave nastale prema savremenom dramskom tekstu regiona.

Ovogodišnji festival traje do 10. juna, a kompletan program pogledajte ovdje.

Teatar fest "Petar Kočić 2018" podržao je i Grad Banjaluka i nalazi se u Kalendaru kulturnih manifestacija Grada za 2018. godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije