Pozornica

Trebinje: Počinje Festival festivala

 Trebinje: Počinje Festival festivala
Trebinje: Počinje Festival festivala

TREBINJE - Ovogodišnja smotra dramskih amatera sa prostora bivše Jugoslavije- Festival festivala, biće 58. put održana u Trebinju. Festival počinje sutra, a u zvaničnoj konkurenciji, predstaviće se amaterska pozorišta iz Republike Srpske, BiH, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Hrvatske.

Festival će otvoriti predstava Bjelopoljskog pozorišta “Odjeci“ rađena prema motivima drame Ežena Joneska, a u režiji Gorana Bjelanovića. Tokom sedmodnevnog druženja nastupiće i pozorišne trupe iz Kruščića, Kumanova, Smederevske Palanke, Zagreba, Gračanice i Trebinja.

- Festival je prošao strogu selekciju, jer dolaze pobjednici sa republičkih takmičenja, tako da će Trebinje narednih dana biti centar pozorišta, odnosno dramskog amaterizma, rekao je Zoran Milošević, načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Trebinja.

U okviru festivala planirani su i prateći sadržaji kao što su muzičko- scenski performansi studenata Muzičke akademije iz Banjaluke, promocije, izložbe slika kao i tribine o dramskom amaterizmu.

- Pored tog dramskog djela, jer svi znamo da je Trebinje grad kulture i grad turizma, nastojaćemo da gostima koji dođu u naš grad promovišemo uz dramski festival i turističke ljepote našeg grada, naglasio je Milošević.

Najboljim pozorišnim trupama i najuspješnijim glumcima biće dodijeljene prestižne nagrade "Zlatne maske ".

Pokrovitelj festivala je Grad Trebinje, a izvršni producenti Centar za informisanje i obrazovanje i Kulturni centar Trebinje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije