Pozornica

Umro hrvatski glumac Boris Pavlenić

Umro hrvatski glumac Boris Pavlenić
Foto: N.N. | Umro hrvatski glumac Boris Pavlenić

Hrvatski filmski, televizijski i pozorišni glumac te dugogodišnji član zagrebačkog pozorišta "Komedija" Boris Pavlenić umro je sinoć u 81. godini, objavljeno je u nedjelju na društvenoj mreži kazališta "Komedija".

Boris Pavlenić, rođen je 1937. u Kaštel Starom. Diplomirao je na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, a na Muzičkoj akademiji u Sieni studirao je suvremeni ples te se bavio pjevanjem, javila je Hina.

Od 1962. godine bio je angažovan u zagrebačkom pozorištu "Komedija", gdje je nastupio u brojnim muziklima. Nastupao je i u brojnim dramskim i muzičkim predstavama te televizijskim zabavnim emisijama. Glumio je i u nekoliko filmova među kojima su 'Pravo stanje stvari' (1964.), 'Nepokoreni grad' (1981.) i Reakcionari (1975.).

Osobito ga je proslavila uloga ruskog sobara Griše, a potom generala - u kultnom mjuziklu "Jalta, Jalta", Milana Grgića i Alfija Kabilja. Boris Pavlenić je i jedini glumac koji je glumio u svim izvedbama mjuzikla "Jalta, Jalta", od 1971. do 1995. godine, navode mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije