Pozornica

Unikatni modeli za kraj sedmice mode u Sarajevu

Unikatni modeli za kraj sedmice mode u Sarajevu
Unikatni modeli za kraj sedmice mode u Sarajevu

Posljednje veče 35. "Nivea BH Fashion Weeka" u Sarajevu otvorila je srbijanska modna heroina Amina Hasanbegović. Jasna kompozicija kolekcije, sa istančanim smislom za estetiku i kreativnost, predstavljena je u utorak veče iz ateljea ove etablirane modne umjetnice.

Modne sladokusce Hasanbegovićeva je počastila kolekcijom sačinjenom od vrhunski sašivenih kaputa, ekskluzivnih haljina te ženskih kompleta slaveći suptilnu ženstvenost. Kolekciju AH odlikuje udobnost kao potreban imperativ svakodnevnog modernog odijevanja. Zanimljivo je da ova kreatorka odnedavno sama proizvodi svoje materijale te da su svi njeni modeli unikatni.

Alma Musliović, dugogodišnja uspješna manekenka, sinoć je ekskluzivno pokazala svoju modnu liniju odjeće za djecu nazvanu "Djeci sa ljubavlju".

Kolekciju nazvanu "Žena u haljini crvenoj" predstavila je Svjetlana - Ceca Vuković. Kolekcijom je dominirala crvena boja, a pratio ju je performans Emine Vukičević, umjetnice koja je napisala istoimenu knjigu. Bh. sedmicu mode zatvorio je spektakularno modni dizajner iz Turske Tolga Cam.

Unikatne toalete visoke mode nagrađivane su gromoglasnim aplauzima publike, a kolekcijom kojom se predstavio pokazao je zašto ga mnogi smatraju dizajnerom svjetskog glasa. Zanimljivo je da je ekipa Fashion TV boravila tokom ovog događaja u glavnom gradu BiH zbog potrage za novim modelima i izvještaja o bh. dizajnerma.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije