Pozornica

Veče folklora u Driniću u subotu

Veče folklora u Driniću u subotu
Foto: N.N. | Veče folklora u Driniću u subotu

DRINIĆ - Manifestacija Veče folklora "Drinić kroz igru i pjesmu" biće održana u subotu, 22. decembra, u Driniću, u sali Osnovne škole "Drinić", sa početkom u 18 časova.

Naime, organizator je Kulturno umjetničko društvo "Grmeč" iz Drinića u opštini Petrovac, a među učesnicima će se naći kulturno-umjetnička društva i pjevačke grupe iz Petrovca i okolnih opština.

Tako su, pored organizatora, svoje učešće potvrdila kulturno-umjetnička društva "Mira Lukač" iz Drvara, "Mladost" iz Bosanske Otoke, "Gavrilo Princip" iz Bosanskog Grahova i "Vrelo" iz Šipova, te domaće pjevačke grupe "Runolist" i "Drvosječe", ali i Dječji hor iz Bosanskog Petrovca.

Organizatori manifestacije, značajne za ovaj kraj, ističu da je cilj na jednom mjestu okupiti omladinu i odrasle i to oko ideje o učenju, dobrim navikama i tradiciji, sa namjerom da se sačuvaju od zaborava.

"Želimo da ovom manifestacijom okupimo mlade i stare oko osnovne ideje o pjesmi i igri, kao izrazu slobode srpskog naroda na ovim prostorima", naveli su organizatori i pozvali sve ljude dobre volje da dođu na ovaj događaj i na taj način podrže njegovu organizaciju, sa ciljem da on u narednim godinama postane tradicionalno mjesto okupljanja ljudi oko ove ideje.

Generalni pokrovitelj manifestacije je Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Srbije, dok su prijatelji manifestacije opštine Petrovac-Drinić i Bosanski Petrovac, Eparhija bihaćko-petrovačka Srpske pravoslavne crkve i "Zavičajno udruženje Petrovac" iz Banjaluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije