Pozornica

Veliki trijumf "Velike drame"

Veliki trijumf "Velike drame"
Veliki trijumf "Velike drame"

Najbolja predstava 58. Festivala festivala koji je završen rano jutros, nešto iza ponoći, i po ocjeni stručnog žirija i po mišljenju žirija publike je „Velika drama“ Siniše Kovačevića koju je u režiji Dejana Cicmilovića izvelo dramsko pozorište KUD „Kruščić“ iz Kruščića kod Kule.

Osim ove dvije Zlatne maske, najvećeg festivlsskog priznanja, treću je žiri dodijelio i samom reditelju Dejanu  Cicmiloviću, kao i glumcu Nikoli Bulatoviću za najbolju glavnu mušku ulogu, te glumici Milici Minić za najbolju žensku epizodnu ulogu.

Osim Kruščića, dvije Zlatne maske su pripale i Gradskom pozorištu iz Smederevske  Planke za predstavu „Tetovirane duše“ i to Ljubu Mirčevskom za scenografiju i Miši Bajkiću za najbolju mušku epizodnu ulogu.

Zlatna maska za glavnu žensku ulogu pripala je glumici Zrinki Majstorović iz predstave „Sluškinje“ Žana Ženea u izvođenju dramske skupine eRKaVe Zagreb Hrvatskog univerziteta u Zagrebu i Francuskog kluba iz Varaždina, dok je za najbolju autorsku muziku i dizajn Zlatna maska dodijeljena Trebinjcu Jovanu Vučuru koju je uradio za predstavu „Ko to tamo režira“ u izvođenju Gradskog pozorišta Trebinje Off scena.

Najbolju kolektivnu igru su imali članovi ansambla Bjelopoljskog pozorišta koji su izveli predstavu „Odjeci“ rađenu po motivima drame Ežena Joneska „Čas“, a najbolju kostimografiju, za koju su dobili Zlatnu masku, imali su u predstavi „Skidajte se do kraja“ koju je izveo BKC Gračanica i KUD „Adem Alić“, a za koje je nagrađena Mirela Trepanić.

Osim Zlatnih maski, dodijeljene su i diplome i to Jeleni Stanimirović iz „Tetoviranih ruža“ za mladu glumicu, Vesni Đurić iz trebinjskog ansambla za izuzetnu glumačku transformaciju, Eleni Kolekovskoj iz ansambla Gimnazije „Goce Delčev“ za vokalno-dramsku interpretaciju, kao i Predragu Vukojeviću iz Bjelopoljskog pozorišta za zrelo glumačko ostvarenje, te Emiru Fejziću za koreografski rad ansambla iz Gračanice.

Festival je zatvorio Zoran Milošević, načelnik gradskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti, poželjevši svim učesnicima da se dogodine nađu  sa još boljim prestavama na istom mjestu...

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije