Pozornica

"Višegradska staza" od 3. do 5. juna

"Višegradska staza" od 3. do 5. juna
"Višegradska staza" od 3. do 5. juna

VIŠEGRAD - U Višegradu će od 3. do 5. juna biti održana jubilarna 40. kulturna manifestacija "Višegradska staza", posvećena imenu i djelu nobelovca Ive Andrića.

Član Organizacionog odbora ove manifestacije Stojka Mijatović rekla je da manifestacija počinje u petak, 3. juna, u 12.00 časova polaganjem cvijeća na spomen-obilježje nobelovcu Ivi Andriću kraj ćuprije na Drini.

Programom je predviđeno da budu održani 20. Susreti bibliotekara Republike Srpske, čiji je početak zakazan za 13.00 časova, a potom će biti održana izložba fotografija "Suze kroz smijeh". Oba događaja biće održana u Domu kulture.

Posjetioci će moći da pogledaju izložbu knjiga Izdavačkih kuća "Čigoja štampa" iz Beograda i "Dabar" iz Dobruna.

U Gradskoj galeriji Višegrad u 17.00 časova biće otvorena izložba slika sa 22. Međunarodnog likovnog saborovanja "Višegrad 2015".

Svečana akademija zakazana je za 20.00 časova u Domu kulture, na kojoj će tradicionalnu besjedu o Andriću govoriti Radovan Popović, a odlomke iz Andrićevog stvaralaštva glumica Јelena Žigon.

U kulturno-umjetničkom programu učestvovaće Crkveno-gradski hor "Sveti knez Lazar" iz Priboja, a u muzičkom dijelu nastupiće Ivana Žigon.

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo "Prosvjeta" predstaviće u okviru ovogodišnje "Višegradske staze" najnovije kalendare "Prosvjete" i "Nove Zore", a planirano je da budu održane dvije pjesničke večeri - na višegradskoj ćupriji i pored hladnjaka na Bikavcu.

Za nedjelju, 5. juna, planirana je promocija knjiga "Noć na Uni" Ranka Risojevića i "Karenjina i Vronski u zamagljenoj krčmi" Ranka Pavlovića.

Ovogodišnja "Višegradska staza" završava se isti dan monodramom "Čučuk Stana", Mirjane Đurđević iz Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije